Bc. Tereza JANŮ

Master's thesis

Vliv podílu smetany a tvarohu na složení, technologické a senzorické vlastnosti mléčných dezertů

The effect of cream and curd proportion on milk desserts' composition, technological and sensory properties
Abstract:
Cílem diplomové práce bylo posouzení vlivu smetany a tvarohu na chemické složení, technologické a senzorické vlastnosti smetanových krémů a zároveň zjištění vlivu přídavku výliskové mouky ze lněných semen na vybrané vlastnosti smetanových krémů. Literární část se zaměřuje na mléčné dezerty, jejich obohacování a význam lnu setého (Linum usitatissimum L.). Experimentální část se zabývá senzorickým hodnocením …more
Abstract:
The aim of the Master's thesis was to evaluate 1) the effect of the proportion of cream and curd and 2) the effect of the flaxseed meal (FM) addition on the chemical composition and technological and sensory properties of milk desserts. The literary part focuses on milk desserts, their enrichment and the importance of flax (Linum usitatissimum L.). The experimental part deals with the sensory evaluation …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2024

Thesis defence

  • Supervisor: prof. Ing. Eva Samková, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

JANŮ, Tereza. Vliv podílu smetany a tvarohu na složení, technologické a senzorické vlastnosti mléčných dezertů. České Budějovice, 2024. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta zemědělská a technologická

UNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE

Faculty of Agriculture and Technology

Master programme / field:
Quality and Processing of Agricultural Products / Quality and Processing of Agricultural Products

 
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights
Theses 4n1e2u 4n1e2u/2
22/4/2024
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.