Vliv podílu smetany a tvarohu na složení, technologické a senzorické vlastnosti mléčných dezertů – Bc. Tereza JANŮ
Bc. Tereza JANŮ
Master's thesis
Vliv podílu smetany a tvarohu na složení, technologické a senzorické vlastnosti mléčných dezertů
The effect of cream and curd proportion on milk desserts' composition, technological and sensory properties
Abstract:
Cílem diplomové práce bylo posouzení vlivu smetany a tvarohu na chemické složení, technologické a senzorické vlastnosti smetanových krémů a zároveň zjištění vlivu přídavku výliskové mouky ze lněných semen na vybrané vlastnosti smetanových krémů. Literární část se zaměřuje na mléčné dezerty, jejich obohacování a význam lnu setého (Linum usitatissimum L.). Experimentální část se zabývá senzorickým hodnocením …moreAbstract:
The aim of the Master's thesis was to evaluate 1) the effect of the proportion of cream and curd and 2) the effect of the flaxseed meal (FM) addition on the chemical composition and technological and sensory properties of milk desserts. The literary part focuses on milk desserts, their enrichment and the importance of flax (Linum usitatissimum L.). The experimental part deals with the sensory evaluation …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2024
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Eva Samková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
JANŮ, Tereza. \textit{Vliv podílu smetany a tvarohu na složení, technologické a senzorické vlastnosti mléčných dezertů}. Online. Master's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture and Technology. 2024. Available from: https://theses.cz/id/4n1e2u/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
JANŮ, Tereza. Vliv podílu smetany a tvarohu na složení, technologické a senzorické vlastnosti mléčných dezertů. České Budějovice, 2024. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta zemědělská a technologickáUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of Agriculture and TechnologyMaster programme / field:
Quality and Processing of Agricultural Products / Quality and Processing of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
Vliv homogenizačního procesu a přídavku fycocoloidů na reologické vlastnosti mléčných nápojů.
Lucie Cmajdálková -
Studium a příprava vícenásobných emulzí
Kristýna Opustilová -
Atypické pivní a sladové nápoje
Tomáš Rüll -
Charakterizace bílkovin, rozpustných slizů a fenolových látek získaných ze semen olejného lnu (Linum usitatissimum L.)
Markéta JAROŠOVÁ -
Fyzikálně chemické a senzorické hodnocení vybraných medů
Barbora Stará -
Hodnocení chemické bezpečnosti a senzorické jakosti vybraných tepelně zpracovaných výrobků
Martina Kuralová -
Chemické a senzorické hodnocení výrobků na bázi amarantu a merlíku
Iveta TRÁVNÍČKOVÁ -
Analytické a senzorické hodnocení hroznových moštů
Alžběta Dorota Dostálová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights