Základní studium hydrolýzy, alkoholýzy a aminolýzy 1-acetyl-3-alkyliden-4,1-benzoxazepin-2,5-dionů – Bc. Martin Kučera
Bc. Martin Kučera
Diplomová práce
Základní studium hydrolýzy, alkoholýzy a aminolýzy 1-acetyl-3-alkyliden-4,1-benzoxazepin-2,5-dionů
Fundamental Study of Hydrolysis, Alcoholysis and Aminolysis of 1-Acetyl-3-Alkylidene-4,1-Benzoxazepine-2,5-Diones
Anotace:
Čtyřstupňovou metodou byla připravena série 1-acetyl-3-alkyliden-4,1-benzoxazepin-2,5-dionů. Syntéza benzylidenového derivátu se od výchozího chinolindionu nedařila. Místo příslušné 2-oxoacylanthranilové kyseliny byla získána sodná sůl a ne zcela identifikované chemické individuum. Jiný preparát považovaný za kyselinu N-(2-oxo-3-fenylpropionyl)anthranilovou, byl zřejmě znečištěn ß-jod derivátem příslušné …víceAbstract:
A series of 1-acetyl-3-alkylidene-4,1-benzoxazepin-2,5-diones was prepared by well known four-stage method from quinolinones. Synthesis of benzylidene derivative was not successful. Instead of 2-oxoacylanthranilic acid was obtained sodium salt and not fully identified chemical individuum. Another specimen considered N-(2-oxo-3-phenylpropanoyl)anthranilic acid was apparently contamined by ß-iodo derivate …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 5. 2013
Zveřejnit od: 18. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 10. 6. 2013
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KUČERA, Martin. \textit{Základní studium hydrolýzy, alkoholýzy a aminolýzy 1-acetyl-3-alkyliden-4,1-benzoxazepin-2,5-dionů}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2013. Dostupné z: https://theses.cz/id/4n21yo/.
Jak správně citovat práci
Kučera, Martin. Základní studium hydrolýzy, alkoholýzy a aminolýzy 1-acetyl-3-alkyliden-4,1-benzoxazepin-2,5-dionů. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 18.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 18. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie potravin a bioaktivních látek