Zhodnocení produkce a kvality mléka v závislosti na vybraných činitelích – Bc. Silvia Vidová
Bc. Silvia Vidová
Master's thesis
Zhodnocení produkce a kvality mléka v závislosti na vybraných činitelích
Evaluating the production and quality of milk on depending in the selected factors
Abstract:
The aim of this thesis was to evaluate the impact of the lactation sequence, the impact of the seasons and the impact of years on the quality and production of milk in the herd of Slovak spotted cattle. The hypothesis "The content of somatic cells in milk will be higher in summer" was confirmed. The monitoring took place at the farmer’s cooperative RD Čereňany during years 2017 and 2018. The data was …viacAbstract:
Cílem této diplomovej práce bylo zhodnotit vliv pořadí laktace, vliv ročního období a vliv roku na mléčnou užitkovost v stádě slovenského strakatého skotu. Hypotéza „ Obsah somatických buněk v mléce bude vyšší v letním období ˮ byla potvrzena. Sledování se uskutečnilo v podniku RD Čereňany v letech 2017 a 2018. Dáta byly získány z měsíčních kontrol užitkovosti. Sledovanými ukazateli byly produkce mléka …viac
Jazyk práce: Slovak
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Renata Toušová, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VIDOVÁ, Silvia. \textit{Zhodnocení produkce a kvality mléka v závislosti na vybraných činitelích}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/4nca88/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Animal Science / Animal Science
Práce na příbuzné téma
-
Transformace rostlin vojtěšky za účelem přípravy transgenních linií exprimujících fluorescenčně značený MMK3 protein a linií s vyřazeným MMK3 proteinem
Kateřina KRÁLIKOVÁ -
Vliv máčení na obsah oligosacharidů v luštěninách
Markéta Jeníčková -
Vliv genetické příslušnosti na složení a obsah bílkovin v kozím mléce
Magdaléna Bártová -
Vliv technologie chovu na obsah somatických buněk v kravském a buvolím mléce
Kateřina Lachmanová -
Vliv složení krmiva na rychlost produkce, obsah tuku a složení mastných kyselin cvrčka domácího (Acheta domesticus)
Pavel Pucholt -
Nutriční faktory ovlivňující obsah močoviny v mléce dojnic
Vít Škrabal -
Obsah bilogicky aktivních látek v matcha čajích a jejich stanovení v průběhu přípravy
Tereza Koláčková -
Obsah základních analytických složek ve vybraných masných výrobcích
Tereza KŘIVÁKOVÁ
Názov
Vložil
Vložené
Práva