Bc. Jitka HADRBOLCOVÁ

Bakalářská práce

Aminokyselinové zloženie vyšších húb

Amino acids in Basidiomycetes
Anotace:
Bakalárska práca pojednáva o vyšších hubách, bazídiomycétach a ich využití ako doplnkového zdroja kódovaných aminokyselín potrebných pre tvorbu bielkovín, ale i aminokyselín nekódovaných, ktoré majú pozitívne účinky na ľudský organizmus. Práca je rozdelená do piatich častí. Prvá a druhá časť sa zaoberá všeobecnou charakteristikou ríše húb, ich rozmnožovaním, rastom a výživou. Ďalšie časti sa venujú …více
Abstract:
The bachelor thesis dissert on Basidiomycota and their improvement as complementary source of coded amino acids that are necessary for proteins creation. Basidiomycota are source of uncoded medicinal amino acids, too. This labour is devided to five parts. There is speak about characteristic of Fungi, reproduction, grow up and nutrition of them in the first and second parts. In the next parts is sticked …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 6. 2008
Identifikátor: 7687

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 11. 6. 2008

Citační záznam

Jak správně citovat práci

HADRBOLCOVÁ, Jitka. Aminokyselinové zloženie vyšších húb. Zlín, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 02. 06. 2008

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.