Produkce potravinových alternativ rostlinného původu v Evropské unii a v ČR – Eva Šlejtrová
Eva Šlejtrová
Bachelor's thesis
Produkce potravinových alternativ rostlinného původu v Evropské unii a v ČR
Production of plant-based food alternatives in the European Union and in the Czech Republic
Anotácia:
Práce se věnuje pojmu „alternativní potraviny rostlinného původu“. Rozebere jejich chápání jednak jako produktů z méně pěstovaných plodin a jednak jako produktů z bílkovinných plodin. Právě na toto chápání pojmu, se práce v dalších částech zaměří podrobněji. Probere zdroje rostlinných bílkovin a jejich stav pěstování v podmínkách Evropy. Navazuje část zabývající typy výrobků z bílkovinných plodin. …viacAbstract:
This thesis deals with the concept of "plant-based food alternative". It analyzes their understanding both as products from less spread crops and as products from protein crops. We will focus my thesis just on the meaning of the phrase "alternative foods of plant origin". We will discuss the sources of vegetable proteins and their cultivation status in European conditions. After that follows the …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 23. 5. 2023
- Vedúci: Ing. Kateřina Pazderů, Ph.D.
- Oponent: Martin Král, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠLEJTROVÁ, Eva. \textit{Produkce potravinových alternativ rostlinného původu v Evropské unii a v ČR}. Online. Bakalárska práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/4om72d/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / specializace:
Agriculture and Rural Development / Organic Farming
Práce na příbuzné téma
-
Ekologické alternativy eliminace plevelů v porostech letniček k řezu
Barbora Daňková -
Tradiční metody konzervování potravin a jejich moderní alternativy
Anna Köppelová -
Jsou rostlinné alternativy mléka budoucností?
Kateřina Krajníková -
Řízené atmosféry, fyzikální disturbance a repelenty jako alternativy k chemickým pesticidům na ochranu před skladištními škůdci
Jawad Ali Shah -
Alternativy pro produkci zdravé sadby brambor v systému ekologického zemědělství
Ivana Štorková -
Use of Plant Extracts to Extend the Shelf Life of Meat in Tropics and Subtropics in South America: The Case Study of Brazil
Lucie Štěpánková -
Use of Plant Extracts from Family Moraceae to Extend the Shelf Life of Meat
Karen Sovjáková -
Influence of Essential Oil Blanching on Drying Kinetics of Dehydrated Meat
Diego Antonio Claramount Ruiz
Názov
Vložil
Vložené
Práva