Mykologické aspekty běžného a bio chleba – Bc. Aneta Kremová
Bc. Aneta Kremová
Diplomová práce
Mykologické aspekty běžného a bio chleba
Mycological aspects of normal and bio bread
Anotace:
Chléb je součástí našeho každodenního jídelníčku již od starověku. Ačkoli se nejedná o rizikovou potravinu, je možná mikrobiální kontaminace a to hlavně plísněmi.Kontaminace závisí především na podmínkách zpracování, skladování a dodržení hygienických zásad. Riziko kontaminace lze ovlivnit přídavkem konzervantů a jiných látek, které inhibují růst patogenních mikroorganismů. Spory plísní, které kontaminují …víceAbstract:
Bread has been a part of our daily diet since ancient times. Although it is not a risky food to consume, there is still a possibility of microbial contamination, mainly by fungi. Contamination depends primarily on the conditions of processing, storage and hygienic factors. The risk of contamination can be influenced by the addition of preservatives and other substances which inhibit the growth of pathogenic …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Eva Popelářová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Název
Vložil
Vloženo
Práva