Bc. Aneta Kremová
Master's thesis
Mykologické aspekty běžného a bio chleba
Mycological aspects of normal and bio bread
Abstract:
Chléb je součástí našeho každodenního jídelníčku již od starověku. Ačkoli se nejedná o rizikovou potravinu, je možná mikrobiální kontaminace a to hlavně plísněmi.Kontaminace závisí především na podmínkách zpracování, skladování a dodržení hygienických zásad. Riziko kontaminace lze ovlivnit přídavkem konzervantů a jiných látek, které inhibují růst patogenních mikroorganismů. Spory plísní, které kontaminují …moreAbstract:
Bread has been a part of our daily diet since ancient times. Although it is not a risky food to consume, there is still a possibility of microbial contamination, mainly by fungi. Contamination depends primarily on the conditions of processing, storage and hygienic factors. The risk of contamination can be influenced by the addition of preservatives and other substances which inhibit the growth of pathogenic …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Eva Popelářová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KREMOVÁ, Aneta. \textit{Mykologické aspekty běžného a bio chleba}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2017. Available from: https://theses.cz/id/4p9jiz/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights