Rezidua veterinárních antimikrobik v mase a masných výrobcích – Kristýna Petričáková
Kristýna Petričáková
Bakalářská práce
Rezidua veterinárních antimikrobik v mase a masných výrobcích
Residues of veterinary antimicrobiotics in meat and meat products
Anotace:
Tato bakalářská práce shrnuje informace o reziduích antimikrobiálních léčiv v potravinách; zejména v mase a masných výrobcích, jelikož právě tato komodita je veřejností mnohdy vnímána s obavami. Jde o důsledek nejrůznějších afér, například v souvislosti s kontaminací masa bakteriemi. Přítomnost antimikrobiálních reziduí v konzumované potravě totiž může ohrožovat lidské zdraví, a to hned několika způsoby …víceAbstract:
This bachelor thesis summarises informations about antimicrobial drug residues in food. Especially in meat and meat products, because this commodity is often perceived by the public with concern as a result of various affairs, such as bacteria contaminations of meat. Any presence of antimicrobial residues in consumed food can pose a threat to human health in several ways. The most discussed risk is …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Miloslav Šulc, Ph.D.
- Oponent: Marie Eliášová, Ing.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PETRIČÁKOVÁ, Kristýna. \textit{Rezidua veterinárních antimikrobik v mase a masných výrobcích}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/4r51ow/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Veterinární farmaka a jejich vliv na životní prostředí.
Karin HABRNÁLOVÁ -
Bakteriální testy akutní toxicity a jejich využití pro monitoring veterinárních léčiv v životním prostředí
Tereza GAJDOVÁ -
Studie ekotoxicity veterinárních léčiv vstupujících do životního prostředí
Zdeňka Klimešová -
Analýza mikroplastů ve vzorcích životního prostředí a potravin metodami vibrační spektrometrie
Lenka MINAŘÍKOVÁ -
Vliv vybraných složek prostředí na kvalitu vody a potravin
Leona Hofmeisterová -
Uvádění na trh potravin s využitím hmyzího proteinu jako potraviny nového typu: návrh a rozpočet marketingové strategie.
Helena Ukropcová -
On-line nakupování potravin na českém trhu
Eva Rosenbergová -
Analýza nákupního prostředí maloobchodního řetězce s potravinami
Jakub Ludvík
Název
Vložil
Vloženo
Práva