Využití Saccharomyces cerevisiae pro výrobu piva a vína – Bc. Eva Vontrobová
Bc. Eva Vontrobová
Bakalářská práce
Využití Saccharomyces cerevisiae pro výrobu piva a vína
Use of Saccharomyces cerevisiae for beer and wine production
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou kvasinky Saccharomyces cerevisiae a jejím využitím v pivovarství a vinařství. Díky svým specifickým metabolickým pochodům hraje významnou roli při výrobě kvašených nápojů. V práci jsou shrnuty základní poznatky o metabolismu S. cerevisiae. Syntetisované metabolity dávají vznik charakteristickým chuťovým a aromatickým profilům, čehož je využíváno pro produkci …víceAbstract:
This thesis deals with the characteristics of the yeast Saccharomyces cerevisiae and its uses in brewing and winemaking. Thanks to its specific metabolic pathways, S. cerevisiae plays an important role in the production of fermented beverages. The fundamental knowledge about the metabolism of S. cerevisiae will be summarised in this thesis. Production of different types of beers and wines is based …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2016
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/tt3l9/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 9. 6. 2016
- Vedoucí: Mgr. Jana Čmielová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasarykova univerzita
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Experimentální biologie / Speciální biologie
Práce na příbuzné téma
-
Laktátdehydrogenasy u kvasinky Saccharomyces cerevisiae
Lenka Richterová -
Využití kvasinky Saccharomyces cerevisiae pro studium proteinových interakcí
Markéta Nováková -
Mikrobiální produkce glycerolu kvasinkami Saccharomyces cerevisiae
Karolína Žižková -
Testování schopnosti peptidů navržených pomocí neuronových sítí vázat kovy v kvasince Saccharomyces cerevisiae
Jan Křesťan -
Fermentační produkce glycerolu vybranými kmeny kvasinek Saccharomyces cerevisiae
Vítězslav Rybář -
Exprese lidského alfa-3 beta-1 komplexu Na+/K+-ATPasy v kvasinkách Saccharomyces cerevisiae
Veronika KOLOMAZNÍKOVÁ -
Application of Saccharomyces cerevisiae for heterologous production of oxidoreductases
Klára Herkommerová -
Role of phospholipase C in recovery of yeast Saccharomyces cerevisiae from heat stress
Jan Dohnálek