Bc. Eva Vontrobová

Bakalářská práce

Využití Saccharomyces cerevisiae pro výrobu piva a vína

Use of Saccharomyces cerevisiae for beer and wine production
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou kvasinky Saccharomyces cerevisiae a jejím využitím v pivovarství a vinařství. Díky svým specifickým metabolickým pochodům hraje významnou roli při výrobě kvašených nápojů. V práci jsou shrnuty základní poznatky o metabolismu S. cerevisiae. Syntetisované metabolity dávají vznik charakteristickým chuťovým a aromatickým profilům, čehož je využíváno pro produkci …více
Abstract:
This thesis deals with the characteristics of the yeast Saccharomyces cerevisiae and its uses in brewing and winemaking. Thanks to its specific metabolic pathways, S. cerevisiae plays an important role in the production of fermented beverages. The fundamental knowledge about the metabolism of S. cerevisiae will be summarised in this thesis. Production of different types of beers and wines is based …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2016

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 9. 6. 2016
  • Vedoucí: Mgr. Jana Čmielová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta