Mikrobiologie tepelně ošetřeného mléka – Jitka Lidmilová
Jitka Lidmilová
Bakalářská práce
Mikrobiologie tepelně ošetřeného mléka
Microbiology of heat-treated milk
Anotace:
Bakalářská práce řeší problematiku mikrobiologie mléka. Zabývá se mikroorganismy přítomnými v tepelně ošetřeném mléce. Je zaměřena na mikroorganismy, které způsobují kažení mléka, a na patogenní mikroorganismy. Část práce je věnována boji proti nežádoucím mikroorganismům. V rámci bakalářské práce byl proveden experiment, během kterého se stanovovaly vybrané skupiny mikroorganismů ve vzorcích mléka …víceAbstract:
The bachelor thesis solves matters of microbiology of milk. It follows up by microorganisms, which are in heat-treated milk too. The bachelor thesis describes microorganisms, which can cause spoiling of milk, and pathogenic microorganisms. The part of thesis focuses on fight against undesirable microorganisms. In the bachelor thesis is described an experiment, during which some species were determined …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv teploty a silic na inaktivaci patogenních mikroorganismů v jablečno-řepném moštu
Markéta Tvrdá -
Optimization of production process in milk industry
Sujeewa Buddhasiri -
Mléko a mléčné výrobky ve stravě dětí základních škol
Jiří Kučera -
Effect of calving season and age at first calving on milk production in Czech Fleckvieh cattle
Doris Aikins -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Staročeské reálie - názvy jídel. Mléko a produkty z mléka
Marie Beňová
Název
Vložil
Vloženo
Práva