Bc. Anna Gabaľová

Bakalářská práce

Možnosti kvalitního stravování při celiakii

Possibilities of quality nourishment in person suffer from gluten intolerance
Anotace:
Bakalářská práce „Možnosti kvalitního stravování při celiakii“ se zabývá problematikou celiakie, autoimunitního onemocnění postihujícího tenké střevo. V teoretické části práce shrnuje, jaké jsou příčiny a následky onemocnění, historii a diagnostiku celiakie a rozdíly mezi celiakií a ostatními nemocemi způsobenými lepkem. Dále je práce zaměřená na výživu jedince trpícího tímto onemocněním. V první části …více
Abstract:
This bachelor’s thesis on “Possibilities of quality nourishment in person suffer from gluten intolerance“ deals with the topic of celiac disease, an autoimmune illness affecting the small bowel. The theoretical part comprises a summary of causes and effects of the illness, the history and means of diagnostics of celiac disease and the differences between celiac disease and other illnesses induced by …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 12. 2015

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 12. 2. 2016
  • Vedoucí: Ing. Mgr. Jana Juříková, Ph.D.
  • Oponent: Mgr. Michal Kumstát, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Fakulta sportovních studií