Srovnání kvality syrovátky kozího a kravského mléka a možnosti jejího využití – Kateřina Tomanová
Kateřina Tomanová
Bakalářská práce
Srovnání kvality syrovátky kozího a kravského mléka a možnosti jejího využití
Comparison of a quality of goat and cow milk whey and option for its usage
Anotace:
Motivací pro zpracování této práce bylo analyzovat kvalitativní aspekty obou mlék, a následně porovnat syrovátky vznikající v mlékárenském průmyslu při zpracovávání těchto dvou potravin. Syrovátka byla dlouhodobě považována za odpadní produkt a využívat se začala až v podstatě s příchodem trendu zero waste produkce ve světě. Jednotlivé nutrienty byly zhodnoceny samostatně dle jejich přínosu pro lidské …víceAbstract:
The motivation for this thesis was to analyse the qualitative aspects of both milks, and then to compare the whey produced in the dairy industry during the processing of these two foods. Whey has long been considered a waste product and only started to be used with the advent of the zero waste production trend in the world. The individual nutrients were evaluated separately according to their contribution …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 30. 5. 2024
- Vedoucí: Ing. Klára Cejpová, Ph.D.
- Oponent: Tereza Michlová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
TOMANOVÁ, Kateřina. \textit{Srovnání kvality syrovátky kozího a kravského mléka a možnosti jejího využití}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/4whg6s/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení různých forem kaseinu v mléce
Veronika Kaňková
Název
Vložil
Vloženo
Práva