Čokoládové cukrovinky a specifika jejich výroby – Zuzana Vodehnalová
Zuzana Vodehnalová
Bakalářská práce
Čokoládové cukrovinky a specifika jejich výroby
Chocolate confectionery and specifics of its production
Anotace:
Bakalářská práce pojednává o historii vzniku čokolády a průlomových vynálezech, které ovlivnily budoucí svět čokolády. Je také zohledněna legislativa. Dále je práce zaměřena především na technologickou výrobu samotné čokoládové hmoty, tabulkových čokolád a čokoládových cukrovinek, a to od pralinek až po čokoládové dezerty. Je zde popsána i výroba kakaového prášku a kakaového másla jakožto důležitých …víceAbstract:
The Bachelor thesis discusses the history of chocolate creation and breakthrough inventions that have influenced the future world of chocolate. Legislation is also taken into account. Furthermore, the work focuses mainly on the technological production of the chocolate mass, chocolate bar and chocolate confectionery, from pralines to chocolate desserts. It also describes the production of cocoa powder …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 6. 2022
- Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
- Oponent: Iva Burešová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Komparace čokolád vyrobených metodou "bean to bar" s běžně dostupnými čokoládovými výrobky
Anna Borovcová -
Komparace čokolád vyrobených metodou "Bean to Bar"
Barbora Křížková -
Ekvivalenty a náhrady kakaového másla
Tereza Honzíková -
Fairtradové kakaové boby, kakao a čokoláda na českém trhu
Oleksandr MATIKO -
Uplatnění výrobků pod značkou Fair trade cocoa
Monika ANTOŇŮ -
Analysis of Vertical Integration in Cocoa Sector in Ghana
Prince Assim -
The impact of post harvest loses on total production of cocoa in Ghana
Obed Asamoah -
Kakaové boby jako surovina pro výrobu čokolády.
Alena BEŇADIKOVÁ