Zuzana Vodehnalová

Bakalářská práce

Čokoládové cukrovinky a specifika jejich výroby

Chocolate confectionery and specifics of its production
Anotace:
Bakalářská práce pojednává o historii vzniku čokolády a průlomových vynálezech, které ovlivnily budoucí svět čokolády. Je také zohledněna legislativa. Dále je práce zaměřena především na technologickou výrobu samotné čokoládové hmoty, tabulkových čokolád a čokoládových cukrovinek, a to od pralinek až po čokoládové dezerty. Je zde popsána i výroba kakaového prášku a kakaového másla jakožto důležitých …více
Abstract:
The Bachelor thesis discusses the history of chocolate creation and breakthrough inventions that have influenced the future world of chocolate. Legislation is also taken into account. Furthermore, the work focuses mainly on the technological production of the chocolate mass, chocolate bar and chocolate confectionery, from pralines to chocolate desserts. It also describes the production of cocoa powder …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 7. 6. 2022
  • Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
  • Oponent: Iva Burešová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin