Intolerance laktosy a její vliv na lidské zdraví – Lada Stiborová
Lada Stiborová
Bakalářská práce
Intolerance laktosy a její vliv na lidské zdraví
Lactose intolerance and its effect on human health
Anotace:
Bakalářská práce popisuje problematiku intolerance laktosy, která postihuje podstatnou část lidské populace. Část práce je věnována i složení kravského mléka, kdy jeho hlavními složkami jsou voda a sušina. Sušina je tvořena mléčným tukem, bílkovinami, minerálními látkami, vitaminy, sacharidy a dalšími látkami. Nejvíce obsaženým sacharidem je laktosa, která může mnoha lidem způsobit obtíže. Příčinou …víceAbstract:
This Bachelor´s thesis describes the issue of lactose intolerance, which affects a substantial part of the human population. Part of the work is devoted to composition of cow´s milk, where main components are water and dry matter. The dry matter consists of milk fat, proteins, minerals, vitamins, carbohydrates and other substances. The most contained carbohydrate is lactose, which can cause many difficulties …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Zora Kotíková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
STIBOROVÁ, Lada. \textit{Intolerance laktosy a její vliv na lidské zdraví}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/4xa9e4/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva