Obsahy polyfenolů v bílých a oranžových vínech – Bc. Eliška Faitová
Bc. Eliška Faitová
Master's thesis
Obsahy polyfenolů v bílých a oranžových vínech
POLYPHENOL CONTENT IN WHITE AND ORANGE (SKIN CONTACTED) WINES
Abstract:
Polyfenoly jsou látky obsažené ve víně, které mají různorodé vlastnosti a významně ovlivňují chuť a barvu vína. Rešeršní část se zaměřuje na popis výroby bílých a oranžových vín, typy fenolických látek a metody jejich měření. V experimentální části byl měřen obsah polyfenolů ve vzorcích pěti bílých a pěti oranžových vín, která byla vyrobena z hroznů ročníku 2018 a 2019 vypěstovaných ve vinařské oblasti …moreAbstract:
Polyphenols are chemical compounds contained in wine that considerably affect the taste and color of wine. The recherche part describes the production of white and orange wines, types of polyphenol compounds and methods of their measurement. In the experimental part, the content of polyphenols was measured in 5 pairs of white and orange wine of the same variety that were produced from grapes grown …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Ivo Soural, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / specializace:
Horticulture engineering / Vinohradnictví a vinařství
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.