Bc. Eliška Faitová

Master's thesis

Obsahy polyfenolů v bílých a oranžových vínech

POLYPHENOL CONTENT IN WHITE AND ORANGE (SKIN CONTACTED) WINES
Abstract:
Polyfenoly jsou látky obsažené ve víně, které mají různorodé vlastnosti a významně ovlivňují chuť a barvu vína. Rešeršní část se zaměřuje na popis výroby bílých a oranžových vín, typy fenolických látek a metody jejich měření. V experimentální části byl měřen obsah polyfenolů ve vzorcích pěti bílých a pěti oranžových vín, která byla vyrobena z hroznů ročníku 2018 a 2019 vypěstovaných ve vinařské oblasti …more
Abstract:
Polyphenols are chemical compounds contained in wine that considerably affect the taste and color of wine. The recherche part describes the production of white and orange wines, types of polyphenol compounds and methods of their measurement. In the experimental part, the content of polyphenols was measured in 5 pairs of white and orange wine of the same variety that were produced from grapes grown …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 4. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Ivo Soural, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Master programme / specializace:
Horticulture engineering / Vinohradnictví a vinařství

Theses on a related topic

  • No theses on a related topic available.