Tvorba biofilmu potravinářsky významnými bakteriemi – Martina HRUBANOVÁ
Martina HRUBANOVÁ
Bachelor's thesis
Tvorba biofilmu potravinářsky významnými bakteriemi
Biofilm formation leading food grade bacteria
Abstract:
Práce je zaměřena na bakeriální biofilmy, zejména na biofilmy typické pro potravinářský průmysl. V práci je popsána jejich struktura, tvorba, možnosti odstranění a rovněž i různé diagnostické metody pro průkaz biofilmu. Část práce se zabývá definováním patogenních mikroorganismů a vybranými patogeny, které přežívají v biofilmu, zejména produkcí biofilmu v potravinířských provozech a možnosti jejich …moreAbstract:
The work is focused on bacterial biofilms, especially on biofilms typical for food industry. Thesis describe their structure, formation and removal capabilities as well as various diagnostic methods for the detection of biofilm. Part of this work deals with the definition of pathogenic microorganisms and selected pathogens that survive in the biofilms, especially production of biofilm in the foof processing …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 5. 2011
Identifier:
22754
Thesis defence
- Date of defence: 15. 6. 2011
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
HRUBANOVÁ, Martina. Tvorba biofilmu potravinářsky významnými bakteriemi. Zlín, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Theses on a related topic
-
Symbiotické mikroorganismy a antimikrobiální aktivita Pectinatella magnifica
Hana Salmonová -
Ověření kávové sedliny jako antimikrobiální látky pro inhibici růstu patogenních mikroorganismů
Veronika Vaníčková -
Antimikrobiální aktivita extraktů rostlinných druhů GRAS proti ústním patogenním mikroorganismům
Jindřiška Pilná -
Antimikrobiální účinky nanočástic a jejich vliv na růstové a biochemické vlastnosti potenciálně patogenních mikroorganismů
Jana Novotná -
Ověření účinku přírodních antimikrobiálních látek pro inhibici růstu patogenních mikroorganismů
Vendula Nekvasilová -
Mikroorganismy jako předmět genetické modifikace a jejich využití v potravinářství
Tatiana Korobkova -
Chuťové látky v potravinářském průmyslu
Nikola Vrtalová -
Vonné látky v potravinářském průmyslu
Jiří Mikeš