Bc. Alžběta Fojtíková

Bachelor's thesis

Fyzika vaření

Physics of cooking
Abstract:
Bakalářská práce shrnuje základní poznatky a zákony termodynamiky potřebné pro porozumění procesu vaření a s ním souvisejícím jevům. Dále vysvětluje mechanismy fungování některých vařičů a soustředí se na to, jak dané způsoby vaření co nejvíce zefektivnit. V praktické části jsou uvedeny výsledky měření, mapující optimální podmínky pro efektivní vaření různými způsoby z hlediska úspory energie a času …more
Abstract:
The bachelor thesis summarizes the basic knowledge and laws of thermodynamics necessary for understanding the cooking process and the related phenomena. It also explains the mechanisms of some stoves and focuses on how to make the cooking methods as effective as possible. In the practical part are presented the results of the measurements, mapping the optimal conditions for effective cooking in various …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 4. 2018

Thesis defence

  • Date of defence: 1. 6. 2018
  • Supervisor: Mgr. Lukáš Pawera
  • Reader: Mgr. Tomáš Miléř, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Pedagogická fakulta