Polina Gorodkova

Bakalářská práce

Studium inhibice bakterií octového kvašení pomocí siřičitanů

Study of the inhibition of acetic acid bacteria by sulphites
Anotace:
Tato závěrečná práce se zabývá studiem bakterií octového kvašení vyskytujících se převážně během procesu výroby vína a řeší schopnost siřičitanů eliminovat nárůst těchto bakterií. V literární části této práce jsou podrobně popsány octové bakterie, jejich charakteristika a význam ve vinařství. Následně jsou popsány různé sloučeniny síry, které vykazují inhibiční vlastnosti vůči mikroorganismům. Dále …více
Abstract:
This thesis deals with the study of acetic fermentation bacteria occurring mainly during the winemaking process and addresses the ability of sulphites to eliminate the growth of these bacteria. In the literature section of this thesis, vinegar bacteria, their characteristics and importance in winemaking are described in detail. Subsequently, various sulfur compounds that exhibit inhibitory properties …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 20. 6. 2022
  • Vedoucí: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
  • Oponent: Libor Kalhotka, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Bakalářský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství