Bc. Marie Kudrnáčová

Bachelor's thesis

Metody izolace a stanovení amygdalinu

Amygdalin: isolation and determination in food
Anotácia:
Práce je věnovaná stručnému popisu látky amygdalin, jeho vlastností, výskytu v potravinách a účinku na lidský organismus. Zabývá se popisem některých metod jeho izolace z potravinové matrice a následné kvantifikace. V závěru práce hodnotí a porovnává popsané metody dle jejich mezí detekce a stanovitelnosti.
Abstract:
The work deals with a description of amygdalin, its characteristics, presence in food and effects on human organism. Isolation methods from food matrix and further quantification are described. Comparation and evaluation of described methods in regards to their limits of detection and quantification were performed.
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 6. 2016

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 23. 8. 2016
  • Vedúci: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Kudrnáčová, Marie. Metody izolace a stanovení amygdalinu. Pardubice, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Bachelor programme / odbor:
Special Chemical and Biological Programmes / Clinical Biology and Chemistry

Práce na příbuzné téma