Degradation of antinutrient factors in runner bean (Phaseolus coccineus) seed in processing – B.Sc. Ibitayo Esther Adeniran, BSc
B.Sc. Ibitayo Esther Adeniran, BSc
Diplomová práce
Degradation of antinutrient factors in runner bean (Phaseolus coccineus) seed in processing
Abstract:
Runner beans (Phaseolus coccineus) are a rich source of nutrition but are often limited by antinutrient factors like trypsin inhibitors, phytic acid, saponins, and α-galactosides, which reduce their nutritional value and consumer appeal. This research aims to address this by studying the effects of thermal and non-thermal treatments on antinutrient reduction in runner bean seeds. Specifically, it examines …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2024
- Vedoucí: Ing. Olga Leuner, Ph.D.
- Oponent: Ivo Doskočil, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ADENIRAN, Ibitayo Esther. \textit{Degradation of antinutrient factors in runner bean (Phaseolus coccineus) seed in processing}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělství. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/52n598/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělstvíČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta tropického zemědělstvíMagisterský studijní program:
Agri-food Systems and Rural Development
Název
Vložil
Vloženo
Práva