Vliv technologie vysokokoncentrovaných mladin na finální kvalitu piva – Bc. Markéta Pohlová
Bc. Markéta Pohlová
Master's thesis
Vliv technologie vysokokoncentrovaných mladin na finální kvalitu piva
The influence of technology of high gravity wort on final quality of beer
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá vlivem technologie vysokokoncentrovaných mladin na finální kvalitu piva. V literární části je vysvětlen a charakterizován pojem vysokokoncentrovaná mladina a je zde uveden postup její výroby metodou HGB. Důležitou kapitolou jsou pivovarské kvasnice, které hrají u výroby piva metodou HGB velmi významnou roli. V poslední části literární rešerše je uvedena problematika užívání …moreAbstract:
This thesis deals with the influence of high gravity brewing to final quality of beer. In the literary part there is explained and characterized term of high gravity wort and there is presented proces of brewing by HGB method. The important chapter are brewer's yeast which play very major role for beer production by HGB. In the last part of the literature review is presented issue about using CKT, …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Theses on a related topic
-
Studium vlivu proteinů na stabilitu pivní pěny
David Benda -
Senzorické hodnoceni teffu a výrobků z něj
Kateřina Nedomová -
Senzorické hodnocení výskytu kančího pachu ve vepřovém mase
Hana Lorencová -
Senzorické hodnocení kančího pachu ve vepřovém mase
Jana Hrazdirová -
Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék
Denisa TOMÁŠKOVÁ -
Analytické a senzorické hodnocení odrůdových ovocných šťáv
Jiří Prokop -
Výroba piv s ovocnou příchutí a jejich senzorické hodnocení
Eva Burianová -
Analytické a senzorické hodnocení hroznových moštů
Alžběta Dorota Dostálová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights