Přírodní látky v potravinách s protirakovinnými účinky – Josef Soukup
Josef Soukup
Bachelor's thesis
Přírodní látky v potravinách s protirakovinnými účinky
Natural compounds in foods with anti-cancer effects
Abstract:
Ve své práci se zaměřuji na přírodní látky, které jsou obsaženy v běžně dostupných potravinách a svými účinky mohou výrazně pomoci nejen v prevenci, ale i boji proti rakovině. Jelikož se jedná o značně obsáhlé téma, jsou zde uvedeny pouze látky, které jsou za tímto účelem zkoumány již delší dobu, a jejichž potenciál pro využití v prevenci a léčbě rakoviny je velký. Jedná se o fenolické látky, karotenoidy …moreAbstract:
In this thesis, I focus on natural substances which are present in commonly available foods and their effects can not only considerably prevent, but also help treat cancer. As this is a very extensive topic, included are only substances which have been studied for this purpose for a long time and which have a large potential in this area. These are phenolic compounds, carotenoids, sulfur compounds …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SOUKUP, Josef. \textit{Přírodní látky v potravinách s protirakovinnými účinky}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2016. Available from: https://theses.cz/id/546kk9/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Úloha antioxidantů jako prevence onemocnění
Tereza Seidlerová -
Přirozené antioxidanty v potravinách jako prevence oxidativního stresu v organismu
Natálie Kaserová -
Prevence vzniku očních onemocnění z pohledu výživy
Klára HESOUNOVÁ -
VPMD, příčiny, prevence
Kateřina Strouhalová -
Elucidation of the role of RNA editing enzyme Adar in Drosophila
Anzer Khan -
Enzymy produkované probiotickou bakterií jako alternativa bezlepkové diety.
Michaela Šťastná -
Enzymy oxidativního stresu u extrémně acidofilních mikroorganismů
Marek Šťavík -
Vliv stáří a infekčního tlaku na enzymy obranné reakce rajčete
Michal Pístecký
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights