Denisa KALNICKÁ

Bakalářská práce

Využití a aplikace glutamanu sodného v potravinářské praxi

The use and application of monosodium glutamate in food practices
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na výrobu glutamanu sodného, jeho obsah a využití v běžně používaných potravinách. Jejím cílem je přiblížit kyselinu glutamovou, která vyvolává chuť umami, označovanou jako pátá chuť člověka. Dále vysvětluje spotřebitelská a potravinářská hlediska, použití v potravinářské praxi a jeho případné důsledky na lidské zdraví.
Abstract:
Bachelor´s Thesis is focused on the production of monosodium glutamate, it´s content and use of commonly used foods. The target of this Banchelor´s Thesis is to specify to bring glutamic acid, which produces umami taste, known as the fifth human taste. It further explains food and consumer perspective, the use in food practice and its potential effects on human health.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2011
Identifikátor: 22726

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Robert Gál, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

KALNICKÁ, Denisa. Využití a aplikace glutamanu sodného v potravinářské praxi. Bzenec, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii