Využití a aplikace glutamanu sodného v potravinářské praxi – Denisa KALNICKÁ
Denisa KALNICKÁ
Bakalářská práce
Využití a aplikace glutamanu sodného v potravinářské praxi
The use and application of monosodium glutamate in food practices
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na výrobu glutamanu sodného, jeho obsah a využití v běžně používaných potravinách. Jejím cílem je přiblížit kyselinu glutamovou, která vyvolává chuť umami, označovanou jako pátá chuť člověka. Dále vysvětluje spotřebitelská a potravinářská hlediska, použití v potravinářské praxi a jeho případné důsledky na lidské zdraví.Abstract:
Bachelor´s Thesis is focused on the production of monosodium glutamate, it´s content and use of commonly used foods. The target of this Banchelor´s Thesis is to specify to bring glutamic acid, which produces umami taste, known as the fifth human taste. It further explains food and consumer perspective, the use in food practice and its potential effects on human health.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2011
Identifikátor:
22726
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KALNICKÁ, Denisa. Využití a aplikace glutamanu sodného v potravinářské praxi. Bzenec, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii