Bioaktivní látky listové zeleniny – Michaela NAJBRTOVÁ, DiS.
Michaela NAJBRTOVÁ, DiS.
Bachelor's thesis
Bioaktivní látky listové zeleniny
Bioactive substances of green foods
Anotácia:
Práce byla zaměřena na bioaktivní látky listové zeleniny. Formou literární rešerše bylo zpracováno taxonomické rozdělení listové zeleniny a její chemické složení. Byl poukázán vliv kulinářských úprav na nutriční složení listové zeleniny.Abstract:
The work was focused on bioactive compounds leaf vegetables. Through literature research were processed taxonomic distribution of leaf vegetables and its chemical composition. It was remitted influence culinary adjustments to nutritional composition leaf vegetables.
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 5. 2009
Zverejniť od: 27. 5. 2009
Identifikátor:
13274
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 12. 6. 2009
Citační záznam
Jak správně citovat práci
NAJBRTOVÁ, Michaela. Bioaktivní látky listové zeleniny. Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 27. 05. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 27. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Práce na příbuzné téma
-
Vliv kuchyňského a průmyslového zpracování na chemické složení zeleniny.
Hana ODSTRČILÍKOVÁ -
Vliv zinku a mědi na chemické složení zeleniny
Jana ČEPELOVÁ -
Vliv manganu a molybdenu na chemické složení zeleniny
Vendula VACULOVÁ -
Ačokča (\kur{Cyclanthera pedata}) a její chemické složení
Šárka Ledvinková -
Stanovení vitamínu C v čerstvém ovoci a zelenině
Barbora Šišmová