Vliv vývojové fáze na nutriční hodnotu potemníka brazilského (Zophobas morio) – Ivana Papoušková
Ivana Papoušková
Bachelor's thesis
Vliv vývojové fáze na nutriční hodnotu potemníka brazilského (Zophobas morio)
The effect of the developmental stage on the nutritional value of giant mealworm (Zophobas morio)
Abstract:
Cílem této bakalářské práce je v teoretické části zpracování ucelené literární rešerše zaměřené na složení a nutriční hodnotu (obsah bílkovin, tuku, sacharidů, vitamínů, minerálních látek a energetické hodnoty) potemníka brazilského (Zophobas morio) potažmo dalších druhů hmyzu, které jsou považovány za potravinu či krmivo. Dále byl v práci popsán i potenciál těchto členovců v jiných oborech, ve kterých …moreAbstract:
This bachelor thesis is divided into two (theoretical and experimental) parts. In the first part, the introduction formed by the review of available literature informs readers about chemical composition (protein, lipids, carbohydrates, vitamins, ash etc.) of the giant mealworm (Zophobas morio) L. as well of other insects used as food or feed. Moreover, the other fields of importance of such insects …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
PAPOUŠKOVÁ, Ivana. \textit{Vliv vývojové fáze na nutriční hodnotu potemníka brazilského (Zophobas morio)}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2019. Available from: https://theses.cz/id/54z93n/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Animal Science / Companion Animals
Theses on a related topic
-
Nutriční hodnota larev potemníka moučného jako nové potraviny a krmiva
Aneta Slavíková -
Nutriční hodnota masozeleninových příkrmů ve výživě kojenců
Sabina Malcová -
Nutriční hodnota vybraných rostlinných náhrad masa a masných výrobků
Anna Michálková -
Nutriční hodnota saranče stěhovavé jako nové potraviny a krmiva
Lucie Lavičková -
Nutriční hodnota jedlého hmyzu v závislosti na jeho zpracování
Františka Lachmanová -
Produkční potenciál a nutriční hodnota jetelovinových směsí
Nikola Krumbholcová -
Nutriční hodnota larev a kukel potemníka stájového (Alphitobius diaperinus) L.
Daniel Krbeček -
Tropické skořápkové plody a jejich nutriční hodnota
Terezie Baitlová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights