Vliv vývojové fáze na nutriční hodnotu potemníka brazilského (Zophobas morio) – Ivana Papoušková
Ivana Papoušková
Bakalářská práce
Vliv vývojové fáze na nutriční hodnotu potemníka brazilského (Zophobas morio)
The effect of the developmental stage on the nutritional value of giant mealworm (Zophobas morio)
Anotace:
Cílem této bakalářské práce je v teoretické části zpracování ucelené literární rešerše zaměřené na složení a nutriční hodnotu (obsah bílkovin, tuku, sacharidů, vitamínů, minerálních látek a energetické hodnoty) potemníka brazilského (Zophobas morio) potažmo dalších druhů hmyzu, které jsou považovány za potravinu či krmivo. Dále byl v práci popsán i potenciál těchto členovců v jiných oborech, ve kterých …víceAbstract:
This bachelor thesis is divided into two (theoretical and experimental) parts. In the first part, the introduction formed by the review of available literature informs readers about chemical composition (protein, lipids, carbohydrates, vitamins, ash etc.) of the giant mealworm (Zophobas morio) L. as well of other insects used as food or feed. Moreover, the other fields of importance of such insects …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PAPOUŠKOVÁ, Ivana. \textit{Vliv vývojové fáze na nutriční hodnotu potemníka brazilského (Zophobas morio)}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/54z93n/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zootechnika / Speciální chovy
Práce na příbuzné téma
-
Nutriční hodnota larev potemníka moučného jako nové potraviny a krmiva
Aneta Slavíková -
Nutriční hodnota masozeleninových příkrmů ve výživě kojenců
Sabina Malcová -
Nutriční hodnota vybraných rostlinných náhrad masa a masných výrobků
Anna Michálková -
Nutriční hodnota saranče stěhovavé jako nové potraviny a krmiva
Lucie Lavičková -
Nutriční hodnota jedlého hmyzu v závislosti na jeho zpracování
Františka Lachmanová -
Produkční potenciál a nutriční hodnota jetelovinových směsí
Nikola Krumbholcová -
Nutriční hodnota larev a kukel potemníka stájového (Alphitobius diaperinus) L.
Daniel Krbeček -
Tropické skořápkové plody a jejich nutriční hodnota
Terezie Baitlová
Název
Vložil
Vloženo
Práva