Vliv způsobu tepelné úpravy masa antilopy losí (Taurotragus oryx) na nutriční hodnotu, technologické a organoleptické vlastnosti – Bc. Markéta Kraus
Bc. Markéta Kraus
Diplomová práce
Vliv způsobu tepelné úpravy masa antilopy losí (Taurotragus oryx) na nutriční hodnotu, technologické a organoleptické vlastnosti
Effect of heat treatment of common eland (Taurotragus oryx) meat on nutritional value, technological and organoleptic properties
Anotace:
Byl studován vliv tepelného opracování na fyzikální, chemické vlastnosti a organoleptické parametry antilopího masa. V rámci výzkumu byly odebrány vzorky ze třech svalů (longissimus thoracis et lumborum, biceps femoris, semitendinosus) šesti samců antilop (stáří okolo 2 let). Byly hodnoceny údaje o chemickém složení (obsahu sušiny, bílkovin, tuku a popelovin), fyzikálních vlastnostech (hmotnostní …víceAbstract:
The effect of heat treatment on the physical, chemical properties and technological parameters of antelope meat was studied. As part of the research, samples were taken from three muscles (longissimus thoracis et lumborum, biceps femoris, semitendinosus) of six male antelopes (about 2 years old). Data was collected on the chemical composition, including dry matter, protein, fat, and ash content …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 16. 5. 2023
- Vedoucí: Ing. Daniel Bureš, Ph.D.
- Oponent: Nicole Lebedová, Ing., externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KRAUS, Markéta. \textit{Vliv způsobu tepelné úpravy masa antilopy losí (Taurotragus oryx) na nutriční hodnotu, technologické a organoleptické vlastnosti}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/5639j1/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Vliv medvědího česneku na senzorickou jakost tepelně opracovaného masného výrobku
Kateřina Kadlecová -
Vliv tepelného opracování hlíz různých odrůd brambor na jejich senzorickou jakost
Klaudie Adamíková -
Vliv přídavku glutamanu sodného na senzorické vlastnosti tepelně opracovaných masných výrobků
Jarmila Hýžová -
Vliv složení na senzorickou kvalitu vybraných tepelně opracovaných masných výrobků
Lucie Nováková -
Vliv zasušení a primárního opracování na konečné vlastnosti masného výrobku v kolagenním střívku, vyhodnocené v návaznosti na senzorickém hodnocení
Veronika Johnová -
Sledování změn jakostních ukazatelů při prodloužení doby trvanlivosti tepelně opracovaných masných výrobků
Radmila Holčíková -
Porovnání rozdílné technologie výroby trvanlivého tepelně opracovaného masného výrobku
Eliška Knoblochová -
Vliv adice česneku u tepelně opracovaných masných výrobků na jejich senzorickou a mikrobiologickou charakteristiku
Kateřina DVOŘÁKOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva