Jan Talaváňa
Bachelor's thesis
Přijatelnost síry potravinářskou pšenicí
Availability of Sulphur by Breadmaking Wheat
Abstract:
Pšenice je jednou z nejpěstovanějších plodin, patří tedy mezi nejdůležitější a nejvýznamnější plodiny na výrobu potravin. Co se týče potravinářské pšenice, ta má potřebu síry minimálně o 10 % vyšší než nepotravinářská. Síra je důležitá pro metabolismus pšenice, nicméně i v dnešní době je její důležitost opomíjena a problematika hnojení sírou je velmi akutní. Obsah síry v pšenici se pohybuje do 0,5 …moreAbstract:
Wheat, pertaining to the major food crop, is one of the most widely cultivated crop. The food wheat sulfur demand exceeds by min. 10 % the sulfur demand of the wheat grown for non-food uses. Although the sulfur effects the wheat metabolism, and the problem is very urgent, its importance for fertilisation is often neglected. Wheat contents up to 0.5 % of sulfur in the dry matter. Grow performance of …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Ondřej Sedlář, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
TALAVÁŇA, Jan. \textit{Přijatelnost síry potravinářskou pšenicí}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2018. Available from: https://theses.cz/id/56awd6/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Studie degradace zemědělských půd v k. ú. Podolí u Brna
Michaela Rolencová -
Acidifikace českých půd a její nebezpečí
Jitka DAŇHELOVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights