Vliv ošetření mikrovlnným zářením na kvalitu ořechů, máku a sušeného ovoce – Petra Škvorová
Petra Škvorová
Bachelor's thesis
Vliv ošetření mikrovlnným zářením na kvalitu ořechů, máku a sušeného ovoce
Effect of microwave radiation treatment on the quality of nuts, poppy and dried fruit
Abstract:
Ovoce, ořechy a mák jsou častou součástí naších jídelníčků. Z nutričního hlediska obsahují velké množství zdraví prospěšných látek. Ovšem problémem při jejich skladování je údržnost. Pro její prodloužení se využívá různých konzervačních technik. Jednou z možností je použití mikrovlnného záření. Využití mikrovlnného ohřevu v potravinářském průmyslu zahrnuje sušení, pasteraci, sterilaci, rozmrazování …moreAbstract:
Fruit, nuts and poppy seeds are a frequent part of our diets. From a nutritional point of view, they contain a great amount of health enhancing substances. However, shelf-life is a big problem during their storage. Preservative treatments are used in order to extend the shelf-life. One of the options is using microwave radiation. The use of microwave radiation in food industry includes drying, pasteurisation …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 17. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
- Reader: Jan Pánek, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠKVOROVÁ, Petra. \textit{Vliv ošetření mikrovlnným zářením na kvalitu ořechů, máku a sušeného ovoce}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2018. Available from: https://theses.cz/id/582j3x/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Quality of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
Změny stability potravin vůči žluknutí po ošetření mikrovlnným zářením
Petra Škvorová -
Změny stability ořechů a máku vůči žluknutí po ošetření mikrovlnným zářením
Klára Vašíčková -
Vliv ošetření mikrovlnným zářením na dezinsekci hmyzu v ořeších a sušeném ovoci
Marika Aronová -
Vliv mikrovlnného ošetření na profil mastných kyselin tuku mandlí
Jan Korous -
Změny sušiny a oxidační stability ořechů po ošetření mikrovlnným zářením
Jan Obdržálek -
Senzorická jakost potravin ošetřených mikrovlnným zářením
Kateřina Jírová -
Změny senzorické jakosti potravin ošetřených mikrovlnným zářením v průběhu jejich skladování
Jolana Trojáčková -
Změny stability potravin vůči žluknutí po ošetření mikrovlnným zářením
Petra Škvorová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights