Vliv ošetření mikrovlnným zářením na kvalitu ořechů, máku a sušeného ovoce – Petra Škvorová
Petra Škvorová
Bachelor's thesis
Vliv ošetření mikrovlnným zářením na kvalitu ořechů, máku a sušeného ovoce
Effect of microwave radiation treatment on the quality of nuts, poppy and dried fruit
Anotácia:
Ovoce, ořechy a mák jsou častou součástí naších jídelníčků. Z nutričního hlediska obsahují velké množství zdraví prospěšných látek. Ovšem problémem při jejich skladování je údržnost. Pro její prodloužení se využívá různých konzervačních technik. Jednou z možností je použití mikrovlnného záření. Využití mikrovlnného ohřevu v potravinářském průmyslu zahrnuje sušení, pasteraci, sterilaci, rozmrazování …viacAbstract:
Fruit, nuts and poppy seeds are a frequent part of our diets. From a nutritional point of view, they contain a great amount of health enhancing substances. However, shelf-life is a big problem during their storage. Preservative treatments are used in order to extend the shelf-life. One of the options is using microwave radiation. The use of microwave radiation in food industry includes drying, pasteurisation …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
- Oponent: Jan Pánek, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠKVOROVÁ, Petra. \textit{Vliv ošetření mikrovlnným zářením na kvalitu ořechů, máku a sušeného ovoce}. Online. Bakalárska práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/582j3x/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / odbor:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Quality of Agricultural Products
Práce na příbuzné téma
-
Změny stability potravin vůči žluknutí po ošetření mikrovlnným zářením
Petra Škvorová -
Změny stability ořechů a máku vůči žluknutí po ošetření mikrovlnným zářením
Klára Vašíčková -
Vliv ošetření mikrovlnným zářením na dezinsekci hmyzu v ořeších a sušeném ovoci
Marika Aronová -
Vliv mikrovlnného ošetření na profil mastných kyselin tuku mandlí
Jan Korous -
Změny sušiny a oxidační stability ořechů po ošetření mikrovlnným zářením
Jan Obdržálek -
Senzorická jakost potravin ošetřených mikrovlnným zářením
Kateřina Jírová -
Změny senzorické jakosti potravin ošetřených mikrovlnným zářením v průběhu jejich skladování
Jolana Trojáčková -
Změny stability potravin vůči žluknutí po ošetření mikrovlnným zářením
Petra Škvorová
Názov
Vložil
Vložené
Práva