Foodwaste management a etnografie spolku Foodsharing – Gabriela Hampelová
Gabriela Hampelová
Diplomová práce
Foodwaste management a etnografie spolku Foodsharing
Food waste management and etnography of Foodsharing association
Anotace:
Plýtvání potravinami má velký podíl na čerpání přírodních zdrojů a na tvorbě emisí, tento problém lze řešit pomocí redistribuce potravin, jak tomu je v případě zkoumaného spolku Foodsharing eV. Cílem práce je navrhnout možná východiska pro ekonomicky efektivnější nakládání s potravinovým odpadem vytvářeným prodejními řetězci na základě etnografického výzkumu spolku Foodsharing v Innsbrucku. K tomuto …víceAbstract:
Food waste is a major contributor to the use of natural resources and the generation of emissions, a problem that can be addressed through food redistribution, as is the case of the studied Foodsharing Association. This paper aims to propose possible starting points for a more economically efficient management of food waste generated by retail chains based on ethnographic research of the Foodsharing …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2023
Identifikátor:
https://vskp.vse.cz/eid/90237
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 8. 6. 2023
- Vedoucí: Vladimír Hönig
- Oponent: Petr Procházka
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola ekonomická v Prazehttps://vskp.vse.cz/eid/90237
Vysoká škola ekonomická v Praze
Magisterský studijní program:
Management