Evaluation of antibacterial activity of Indian essential oils by new broth macrodilution volatilization method – Bc. Jana Zimová
Bc. Jana Zimová
Diplomová práce
Evaluation of antibacterial activity of Indian essential oils by new broth macrodilution volatilization method
Abstract:
Since the resistance to antibiotics still increases, there is a need to discover new anti-infective agents. Indian plants provide rich source of secondary metabolites including essential oils, which are possesing antimicrobial activity. With aim to evaluate antibacterial potential, new broth macrodilution volatilization method was developed. This method will be used to determined potential of plant …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Ladislav Kokoška, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ZIMOVÁ, Jana. \textit{Evaluation of antibacterial activity of Indian essential oils by new broth macrodilution volatilization method}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělství. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/59kcdl/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělstvíČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta tropického zemědělstvíMagisterský studijní program:
Tropical Crop Management and Ecology
Práce na příbuzné téma
-
Potential application of plant essential oils for food preservation
Mayda Rojnik -
Analysis of volatile compounds in a value-added jerky by incorporating Ajwain and Thyme essential oils
Elaine Anit -
Chemical analysis of garlic essential oils (Allium sativum L.) from different countries of origin
PRINCE OWUSU KODOM -
Antibacterial effect of essential oils and supercritical extracts from Cambodian spices against food pathogens in vapour phase
Jana Tůmová -
Chemical composition and antimicrobial activity of essential oils and supercritical carbon dioxide extracts of Asian spices against food pathogens in liquid and vapor phase
Kateřina Vihanová -
Antibacterial activity of essential oils from Indian medicinal plants in vapor phase
Karolína Hvězdová -
Evaluation of in vitro growth-inhibitory interactions between essential oils and their volatile compounds against Staphylococcus aureus in vapour phase.
Marie Straková -
Antimicrobial activity and chemical composition of essential oils and extracts from Indian medicinal plants
Aishwarya Chaure
Název
Vložil
Vloženo
Práva