Metody zjišťování látek antioxidačního charakteru – Bc. Kateřina TURKOVÁ
Bc. Kateřina TURKOVÁ
Diplomová práce
Metody zjišťování látek antioxidačního charakteru
The Methods for the Detection of Antioxidant Substances
Anotace:
Antioxidantům a volným radikálům se v současnosti věnuje velká pozornost v klinické a výživové literatuře. Různé reaktivní formy kyslíku jsou vytvářeny při zcela normálních metabolických pochodech naší látkové výměny nebo pocházejí z vnějších zdrojů, jako je vystavení různým vlivům našeho životního prostředí. Lipidy, proteiny, uhlohydráty a DNA jsou schopné reagovat s reaktivními formami kyslíku a …víceAbstract:
Antioxidants and free radicals are widely discussed in the clinical and nutritional literature. Various reactive oxygen species (ROS) may be produced from normal biochemical, essential metabolic processes or from external sources as exposure to a variety of agents presented in the environment. Lipids, proteins, carbohydrates and DNA are all capable of reacting with ROS and can be implicated in etiology …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 1. 2014
Zveřejnit od: 6. 1. 2014
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Jan SCHUSTER, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
TURKOVÁ, Kateřina. Metody zjišťování látek antioxidačního charakteru. Č. Bud., 2014. diplomová práce (Mgr.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Pedagogická fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 6.1.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 6. 1. 2014 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Pedagogická fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Pedagogická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Vychovatelství / Vychovatelství se zaměřením na výchovu ke zdraví
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační aktivita nápoje Kombucha z různých druhů čajů
Karina Prikhodko -
Antioxidační aktivita vybraných druhů jedlých hub a nastínění jejich možné aplikace ve vývoji funkčních potravin
Lucie Kubátová -
Aktivita antioxidantů u vybraných druhů řas za působení abiotického stresu
Adam Slavík -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita ve vybraných druzích obilovin
Martin Liška -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita v různě zbarvených hlízách odrůd brambor
Sebastian Holaza -
Antioxidační aktivita fenolických látek
Petra Švestková -
Antioxidační aktivita vybraných antioxidantů pro oxidačně zasychající nátěrové hmoty.
Radek Janecký -
Recidivující aftózní stomatitida a oxidační stres
Lucie Masopustová
Název
Vložil
Vloženo
Práva