Bc. Filip Nevěděl

Master's thesis

Vliv délky kontaktu rmutu na parametry červených vín

The impact of length of must contact on parameters of red wine
Abstract:
Diplomová práce se zabývá délkou macerace červeného vína a parametrům, které macerování rmutu přinese. Teoretická část popisuje strukturu hroznu, látky obsažené v semenech, maceraci, termín sklizně, antioxidanty a fenolické látky. V experimentální části proběhl pokus na výrobu červeného vína dvěma variantami, klasická metoda versus delší doba macerace. Po dobu 6 měsíců byly odebírány vzorky, které …more
Abstract:
The master thesis deals with study of lenght of maceration of red wine and it´s analytical parameters. In theoretical part a structure of grape cluster, seed´s chemical compounds, maceration, date of harvest, antioxidants and phoenolic compounds are described. In the practical part an experiment carried out: classical method of red wine production versus prolonged maceration with grape skins. Samples …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 6. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
  • Reader: Ondřej Stejskal, Ing.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Master programme / field / specializace:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology / Viticulture and Viniculture