Stanovení množství vybraných karotenoidů u meruňek a broskví z jižní Moravy. – Bc. Jaroslava Vaculíková
Bc. Jaroslava Vaculíková
Master's thesis
Stanovení množství vybraných karotenoidů u meruňek a broskví z jižní Moravy.
Determination of Selected Carotenoids in Apricot and Peach Fruit from South Moravia.
Anotácia:
Cílem diplomové práce bylo stanovení množství beta-karotenu a luteinu u vybraných odrůd meruněk a broskví z jižní Moravy. Mezi zástupce odrůd meruněk byla vybrána odrůda Bergeron, Goldrich, Maďarská, Rakovského a Velkopavlovická. K analýze broskví byli vybrané odrůdy Harbrite, Harbinger, Redhaven, Fenix, Flamingo, Earliglo, Sunhaven, Tena a Luna raná. Meruňky i broskve byli vypěstované v soukromých …viacAbstract:
The aim of this thesis was to determine amount of beta-carotene and lutein in selected cultivars of apricots and peaches from south Moravia region. For analys of apricot cultivars were selected cultivars Bergeron, Goldrich, Maďarská, Rakovského and Velkopavlovická. For the peaches were selected cultivars Harbrite, Harbinger, Redhaven, Fenix, Flamingo, Earliglo, Sunhaven, Tena and Luna raná. All sample …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2013
Zverejniť od: 13. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Vaculíková, Jaroslava. Stanovení množství vybraných karotenoidů u meruňek a broskví z jižní Moravy.. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 13.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 13. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Práce na příbuzné téma
-
Dynamika změn obsahu pigmentů lutein epoxidového cyklu u jehlic smrku vystaveného rozdílným světelným podmínkám
Sandra CHARVÁTOVÁ -
Lutein v doplňcích stravy
Miroslav ŠIVEL -
Stanovení biologicky aktivních látek, zejména karotenoidů, pomocí technik hmotnostní spektrometrie a určení vybraných vlastností luteinu
Barbora HRVOLOVÁ -
Porovnání vlastností standardů luteinu pořízených od různých firem
Monika TRUDIČOVÁ -
Stanovení antioxidační aktivity luteinu
Nikola STRAČÁNKOVÁ -
Luteín - filter modrého svetla
Karin ŽÁCKA -
Stanovení celkového luteinu a charakterizace forem jeho výskytu v potravinách a doplňcích stravy
Petra Pavelková -
Termo a fotostabilita luteinu a zeaxantinu - optimalizace extrakce a význam jejich izomerních forem
Barbora HRVOLOVÁ