Stanovení množství vybraných karotenoidů u meruňek a broskví z jižní Moravy. – Bc. Jaroslava Vaculíková
Bc. Jaroslava Vaculíková
Master's thesis
Stanovení množství vybraných karotenoidů u meruňek a broskví z jižní Moravy.
Determination of Selected Carotenoids in Apricot and Peach Fruit from South Moravia.
Abstract:
Cílem diplomové práce bylo stanovení množství beta-karotenu a luteinu u vybraných odrůd meruněk a broskví z jižní Moravy. Mezi zástupce odrůd meruněk byla vybrána odrůda Bergeron, Goldrich, Maďarská, Rakovského a Velkopavlovická. K analýze broskví byli vybrané odrůdy Harbrite, Harbinger, Redhaven, Fenix, Flamingo, Earliglo, Sunhaven, Tena a Luna raná. Meruňky i broskve byli vypěstované v soukromých …moreAbstract:
The aim of this thesis was to determine amount of beta-carotene and lutein in selected cultivars of apricots and peaches from south Moravia region. For analys of apricot cultivars were selected cultivars Bergeron, Goldrich, Maďarská, Rakovského and Velkopavlovická. For the peaches were selected cultivars Harbrite, Harbinger, Redhaven, Fenix, Flamingo, Earliglo, Sunhaven, Tena and Luna raná. All sample …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 5. 2013
Accessible from:: 13. 5. 2013
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VACULÍKOVÁ, Jaroslava. \textit{Stanovení množství vybraných karotenoidů u meruňek a broskví z jižní Moravy.}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2013. Available from: https://theses.cz/id/5ahq7w/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Vaculíková, Jaroslava. Stanovení množství vybraných karotenoidů u meruňek a broskví z jižní Moravy.. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 13.5.2013
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 13. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Theses on a related topic
-
Dynamika změn obsahu pigmentů lutein epoxidového cyklu u jehlic smrku vystaveného rozdílným světelným podmínkám
Sandra CHARVÁTOVÁ -
Lutein v doplňcích stravy
Miroslav ŠIVEL -
Stanovení biologicky aktivních látek, zejména karotenoidů, pomocí technik hmotnostní spektrometrie a určení vybraných vlastností luteinu
Barbora HRVOLOVÁ -
Porovnání vlastností standardů luteinu pořízených od různých firem
Monika TRUDIČOVÁ -
Stanovení antioxidační aktivity luteinu
Nikola STRAČÁNKOVÁ -
Luteín - filter modrého svetla
Karin ŽÁCKA -
Stanovení celkového luteinu a charakterizace forem jeho výskytu v potravinách a doplňcích stravy
Petra Pavelková -
Termo a fotostabilita luteinu a zeaxantinu - optimalizace extrakce a význam jejich izomerních forem
Barbora HRVOLOVÁ