Vliv mikrovlnného ohřevu na nutriční složky potravin – Bc. Eliška Koníčková
Bc. Eliška Koníčková
Bakalářská práce
Vliv mikrovlnného ohřevu na nutriční složky potravin
Effect of microwave heating on the nutrient components of food
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá mikrovlnným zářením a jeho využitím v potravinářství a analytické chemii. Popisuje mikrovlnné sušení, pečení, pasterizaci a mikrovlnný rozklad vzorků a stavbu mikrovlnné trouby. Tato práce je zaměřena zejména na princip mikrovlnného ohřevu, jeho vliv na základní nutriční složky potravin (bílkoviny, tuky, cukry, vitamíny) a vhodnost jeho použití pro úpravu potravin.Abstract:
This bachelor work deals with the microwave radiation and its use in food industry and analytical chemistry. It is describing microwave drying, baking, pasteurization and microwave digestion of samples together with the construction of the microwave oven. This work is focused especially on the principles of microwave heating and its influence on the fundamental nutritional components of food (proteins …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 6. 2010
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 9. 2010
- Vedoucí: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Koníčková, Eliška. Vliv mikrovlnného ohřevu na nutriční složky potravin. Pardubice, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Mikrovlnná syntéza magnetických nanočástic oxidů železa
Martin OCHMANN -
Mikrovlnný ohřev pro zpracování plastů
Martin ŠKABRADA -
Mikrovlnná kalcinace kaolinu
Martin BECK -
Vyhodnocení účinnosti mikrovlných trub.
Martin Slivka -
Vliv biocharu na příjem živin a rizikových prvků vybranými plodinami
Asiyat Kalusova