Vliv mikrovlnného ohřevu na nutriční složky potravin – Bc. Eliška Koníčková
Bc. Eliška Koníčková
Bachelor's thesis
Vliv mikrovlnného ohřevu na nutriční složky potravin
Effect of microwave heating on the nutrient components of food
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá mikrovlnným zářením a jeho využitím v potravinářství a analytické chemii. Popisuje mikrovlnné sušení, pečení, pasterizaci a mikrovlnný rozklad vzorků a stavbu mikrovlnné trouby. Tato práce je zaměřena zejména na princip mikrovlnného ohřevu, jeho vliv na základní nutriční složky potravin (bílkoviny, tuky, cukry, vitamíny) a vhodnost jeho použití pro úpravu potravin.Abstract:
This bachelor work deals with the microwave radiation and its use in food industry and analytical chemistry. It is describing microwave drying, baking, pasteurization and microwave digestion of samples together with the construction of the microwave oven. This work is focused especially on the principles of microwave heating and its influence on the fundamental nutritional components of food (proteins …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 6. 2010
Thesis defence
- Date of defence: 1. 9. 2010
- Supervisor: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Koníčková, Eliška. Vliv mikrovlnného ohřevu na nutriční složky potravin. Pardubice, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Mikrovlnná syntéza magnetických nanočástic oxidů železa
Martin OCHMANN -
Mikrovlnný ohřev pro zpracování plastů
Martin ŠKABRADA -
Mikrovlnná kalcinace kaolinu
Martin BECK -
Vyhodnocení účinnosti mikrovlných trub.
Martin Slivka -
Vliv biocharu na příjem živin a rizikových prvků vybranými plodinami
Asiyat Kalusova