Bc. Eliška Koníčková

Bachelor's thesis

Vliv mikrovlnného ohřevu na nutriční složky potravin

Effect of microwave heating on the nutrient components of food
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá mikrovlnným zářením a jeho využitím v potravinářství a analytické chemii. Popisuje mikrovlnné sušení, pečení, pasterizaci a mikrovlnný rozklad vzorků a stavbu mikrovlnné trouby. Tato práce je zaměřena zejména na princip mikrovlnného ohřevu, jeho vliv na základní nutriční složky potravin (bílkoviny, tuky, cukry, vitamíny) a vhodnost jeho použití pro úpravu potravin.
Abstract:
This bachelor work deals with the microwave radiation and its use in food industry and analytical chemistry. It is describing microwave drying, baking, pasteurization and microwave digestion of samples together with the construction of the microwave oven. This work is focused especially on the principles of microwave heating and its influence on the fundamental nutritional components of food (proteins …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 6. 2010

Thesis defence

  • Date of defence: 1. 9. 2010
  • Supervisor: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Koníčková, Eliška. Vliv mikrovlnného ohřevu na nutriční složky potravin. Pardubice, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs

Theses on a related topic