Bc. Eliška Koníčková

Bachelor's thesis

Vliv mikrovlnného ohřevu na nutriční složky potravin

Effect of microwave heating on the nutrient components of food
Anotácia:
Tato bakalářská práce se zabývá mikrovlnným zářením a jeho využitím v potravinářství a analytické chemii. Popisuje mikrovlnné sušení, pečení, pasterizaci a mikrovlnný rozklad vzorků a stavbu mikrovlnné trouby. Tato práce je zaměřena zejména na princip mikrovlnného ohřevu, jeho vliv na základní nutriční složky potravin (bílkoviny, tuky, cukry, vitamíny) a vhodnost jeho použití pro úpravu potravin.
Abstract:
This bachelor work deals with the microwave radiation and its use in food industry and analytical chemistry. It is describing microwave drying, baking, pasteurization and microwave digestion of samples together with the construction of the microwave oven. This work is focused especially on the principles of microwave heating and its influence on the fundamental nutritional components of food (proteins …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 6. 2010

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 1. 9. 2010
  • Vedúci: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Koníčková, Eliška. Vliv mikrovlnného ohřevu na nutriční složky potravin. Pardubice, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Bachelor programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs