Ocet - význam v potravinářství a vliv na lidské zdraví – Natálie Kubelková
Natálie Kubelková
Bakalářská práce
Ocet - význam v potravinářství a vliv na lidské zdraví
Vinegar - importance in the food industry and influence on human health
Anotace:
Tato bakalářská práce pojednává o různých druzích octa podle země původu a vlivu octa na lidské zdraví. Je zde popsána historie a vznik octa, legislativní požadavky na výrobu nebo zaběhlé a novodobé způsoby výroby octa. Práce se zabývá i mikrobiální podstatou octa a možnostmi falšování octa nebo jeho dopady na lidskou společnost. Závěr práce je věnován senzorické analýze tří ochucených octů a hodnocení …víceAbstract:
This bachelor's thesis discusses the different types of vinegar according to the country of origin and the effect of vinegar on human health. The history and creation of vinegar, legislative requirements or well-established and modern methods of vinegar production are described. The work also deals with the microbial essence of vinegar or the possibilities of vinegar falsification and its effects on …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 5. 2024
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Kubelková, Natálie. Ocet - význam v potravinářství a vliv na lidské zdraví. Pardubice, 2024. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Hodnocení a analýza potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Analytické a senzorické možnosti kontroly falšování pravosti révového vína
Kamil Rozek -
Návrh farmářské výroby octa s charakterem funkční potravin.
Vendula HRDINOVÁ -
Technologie výroby octa
Michaela DOBEŠKOVÁ