Natálie Kubelková

Bachelor's thesis

Ocet - význam v potravinářství a vliv na lidské zdraví

Vinegar - importance in the food industry and influence on human health
Abstract:
Tato bakalářská práce pojednává o různých druzích octa podle země původu a vlivu octa na lidské zdraví. Je zde popsána historie a vznik octa, legislativní požadavky na výrobu nebo zaběhlé a novodobé způsoby výroby octa. Práce se zabývá i mikrobiální podstatou octa a možnostmi falšování octa nebo jeho dopady na lidskou společnost. Závěr práce je věnován senzorické analýze tří ochucených octů a hodnocení …more
Abstract:
This bachelor's thesis discusses the different types of vinegar according to the country of origin and the effect of vinegar on human health. The history and creation of vinegar, legislative requirements or well-established and modern methods of vinegar production are described. The work also deals with the microbial essence of vinegar or the possibilities of vinegar falsification and its effects on …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 5. 2024
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Kubelková, Natálie. Ocet - význam v potravinářství a vliv na lidské zdraví. Pardubice, 2024. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Bachelor programme / field:
Evaluation and Analysis of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs