Kateřina Horáková

Master's thesis

Zásada předběžné opatrnosti v potravinovém právu EU

Precautionary principle in the EU Food Law
Anotácia:
Úprava potravinového práva Evropské unie se v reakci na zasažení nemocí šílených krav, v polovině 90. let 20. století, přeorientovala z preferování volného obchodu na bezpečnost potravin. Postupem času se však vyvinuly další hrozby jako chemické přípravky, nové technologie či geneticky modifikované organismy. V případech s nejistým dopadem na zdraví a život lidí, zvířat či životního prostředí může …viac
Abstract:
In the 90s, the adjustment of food law in the European Union was reoriented from the previously preferred free trade to food safety. This was a reaction to the spread of mad cow disease. Over time, new threads such as new technologies, genetically modified organisms, chemical detergents and other substances have developed. In cases where there is uncertain impact on environment, health and life of …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 9. 2016

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 25. 1. 2018
  • Vedúci: Nicole Grmelová
  • Oponent: Pavlína Hubková

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola ekonomická v Praze
http://www.vse.cz/vskp/eid/71696

Vysoká škola ekonomická v Praze

Master programme / odbor:
Mezinárodní ekonomické vztahy / Podnikání a právo