Sledování obsahu akrylamidu v ječmeni a sladu během technologie výroby sladu – Bc. Monika Plátová
Bc. Monika Plátová
Master's thesis
Sledování obsahu akrylamidu v ječmeni a sladu během technologie výroby sladu
Monitoring of Acrylamide Levels in Barley and Malt in Malt Production Technology
Abstract:
Diplomová práce je zaměřena na sledování obsahu akrylamidu v ječmeni a sladu v průběhu hvozdění sladu. Akrylamid je považovaný za pravděpodobný karcinogen pro člověka. V potravinách vzniká v průběhu Maillardovy reakce a jeho prekurzory jsou redukující cukry a aminokyselina asparagin. V této práci byl sledován vliv teploty hvozdění na obsah akrylamidu ve sladu odklíčeném a neodklíčeném. Ke stanovení …moreAbstract:
The thesis is focused on the monitoring of acrylamide levels in barley and malt during kilning malt. Acrylamide is considered as a probable human carcinogen. It is formed during the Maillard reaction in the food and its precursors are reducing sugars and amino acid asparagine. The effect of temperature kilning to the acrylamide content in germinated malt and nongerminated mald was followed in the thesis …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 5. 2013
Accessible from:: 9. 5. 2013
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
PLÁTOVÁ, Monika. \textit{Sledování obsahu akrylamidu v ječmeni a sladu během technologie výroby sladu}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2013. Available from: https://theses.cz/id/5c43m2/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Plátová, Monika. Sledování obsahu akrylamidu v ječmeni a sladu během technologie výroby sladu. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 9.5.2013
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 9. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Theses on a related topic
-
Analýza polárních látek plynovou chromatografií
Roman PAPOUŠEK -
Derivatizace v plynové chromatografii
Petra NOVÁKOVÁ -
Dynamické modelování procesu hvozdění sladu v prostředí Matlab a Simulink
Yan Shchankin