Charakterizace mléka girgentánských koz: složení, fyzikálně-chemické a technologické vlastnosti – Věra Dvořáková
Věra Dvořáková
Master's thesis
Charakterizace mléka girgentánských koz: složení, fyzikálně-chemické a technologické vlastnosti
Girgentana goats milk characterisation: composition, physico-chemical and technological properties
Abstract:
Kozí mléko je vedle kravského mléka jednou z hlavních mlékárenských surovin, jež je zpracovávána na širokou škálu mléčných výrobků s vysokou výživovou hodnotou. Je také jedním z možných řešení náhrady pro jedince trpící alergií na proteiny kravského mléka či pro jiné citlivé jedince strádající gastrointestinálními poruchami. Koza girgentánská (Capra aegagrus hircus) je staré užitkové mléčné plemeno …moreAbstract:
Goats' milk is, besides the cows' milk, one of the main dairy materials which is processed into a wide range of dairy products with a high nutritive value. It is milk of high quality especially for those suffering from allergies to cows' milk proteins or the sensitive ones suffering from gastrointestinal disorders. Girgentana Goat (Capra aegagrus hircus) is an old utility milk breed that comes from …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Miroslava Potůčková
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
DVOŘÁKOVÁ, Věra. \textit{Charakterizace mléka girgentánských koz: složení, fyzikálně-chemické a technologické vlastnosti}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2015. Available from: https://theses.cz/id/5chv2n/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Porovnání kvality mléka primitivního domácího plemene kozy girgentánské chovaného v podmínkách ČR a ušlechtilého domácího plemene kozy hnědé krátkosrsté
Ivana Laubová -
Optimization of production process in milk industry
Sujeewa Buddhasiri -
Mléko a mléčné výrobky ve stravě dětí základních škol
Jiří Kučera -
Effect of calving season and age at first calving on milk production in Czech Fleckvieh cattle
Doris Aikins -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Staročeské reálie - názvy jídel. Mléko a produkty z mléka
Marie Beňová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights