Bc. Kristýna Šimáková, DiS.

Master's thesis

Měření tokových křivek sypkých potravin

Measurement of the flow curves of powder foods
Abstract:
Tokové chování práškových látek je ovlivněno řadou parametrů, které mají v konečném důsledku velký vliv na technologické operace spojené s těmito látkami. Tato diplomová práce se zabývá právě měřením těchto parametrů, které tzv. tokovost prášků ovlivňují. Práce popisuje meření tokových křivek vybraných vzorků kakaových prášků s vyhodnocením pomocí Mohrových kružnic při různých konsolidačních napětích …more
Abstract:
The flow behaviour of powdered substances is influenced by a number of parameters that ultimately have a major impact on the technological operations associated with these substances. This thesis deals with the measurement of these parameters that determine the flow rate of powders. The thesis describes the measurement of flow curves of selected samples of cocoa powders with evaluation using Mohr's …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 5. 2022

Thesis defence

  • Supervisor: prof. Ing. Lubomír Lapčík, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Šimáková, Kristýna. Měření tokových křivek sypkých potravin. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Food Technology / -