Bc. Eliška Špačková

Master's thesis

Texturní vlastnosti tyčinek s přídavkem hmyzího prášku v průběhu skladování

Texture parameters of sticks with the addition of insect powder during storage
Abstract:
Diplomová práce se zabývala texturními vlastnostmi tyčinek s přídavkem cvrččího prášku s různými příchutěmi v průběhu skladování v plastovém obalu a v celofánové folii. Pevnost byla stanovena pomocí přístroje Tiratest 27 025 u tyčinek s přídavkem cvrččího prášku ve třech provedeních: s příchutí chilli, s žitnou moukou a se sýrem. Průměrná pevnost tyčinek s chilli v plastovém obalu byla 21,50 N až 23 …more
Abstract:
The thesis dealt with the monitoring of textural properties of sticks with the addition of cricket powder with different flavours during storage in plastic packaging and in cellophane film. The hardness was determined using the Tiratest 27 025 for the cricket powder sticks in three flavours: chilli, rye flour and cheese. The average hardness of the chilli-flavoured sticks in the plastic cover were …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2022

Thesis defence

  • Date of defence: 1. 6. 2022
  • Supervisor: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
  • Reader: Roman Pytel, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta