Texturní vlastnosti tyčinek s přídavkem hmyzího prášku v průběhu skladování – Bc. Eliška Špačková
Bc. Eliška Špačková
Master's thesis
Texturní vlastnosti tyčinek s přídavkem hmyzího prášku v průběhu skladování
Texture parameters of sticks with the addition of insect powder during storage
Abstract:
Diplomová práce se zabývala texturními vlastnostmi tyčinek s přídavkem cvrččího prášku s různými příchutěmi v průběhu skladování v plastovém obalu a v celofánové folii. Pevnost byla stanovena pomocí přístroje Tiratest 27 025 u tyčinek s přídavkem cvrččího prášku ve třech provedeních: s příchutí chilli, s žitnou moukou a se sýrem. Průměrná pevnost tyčinek s chilli v plastovém obalu byla 21,50 N až 23 …moreAbstract:
The thesis dealt with the monitoring of textural properties of sticks with the addition of cricket powder with different flavours during storage in plastic packaging and in cellophane film. The hardness was determined using the Tiratest 27 025 for the cricket powder sticks in three flavours: chilli, rye flour and cheese. The average hardness of the chilli-flavoured sticks in the plastic cover were …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2022
Thesis defence
- Date of defence: 1. 6. 2022
- Supervisor: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
- Reader: Roman Pytel, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠPAČKOVÁ, Eliška. \textit{Texturní vlastnosti tyčinek s~přídavkem hmyzího prášku v~průběhu skladování}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2022. Available from: https://theses.cz/id/5cp0ze/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Analýza textury a senzorické hodnocení jogurtů v závislosti na době skladování
Liběna ŠTÁHLOVÁ -
Čeští spisovatelé fantastiky. Série publicistických rozhovorů s výherci literární Ceny Karla Čapka Mlok pro časopis Pevnost
Petra Vaňková -
Pevnost Josefov od svých počátků do současnosti
Tereza Kuchtová -
Smyková pevnost prvků stavebních konstrukcí z textilního betonu
Jiří Lomič -
Vliv použitých dřevin a jejich kombinací na pevnost lepeného spoje při smykovém namáhání
Marek Hoch -
Posouzení vlivu rozdílné vlhkosti dřeva na pevnost lepené spáry u materiálů na bázi dřeva
Michaela Večeřová -
Vliv tepelného zpracování na povrchovou pevnost zemědělských produktů
Martin Ženata -
Vliv přídavku ligninu do lepidlové směsi na pevnost lepeného spoje
Michal Prusek